Regionale Motorvaardigheids Training

Als je al een tijdje motor rijdt heb je natuurlijk al de nodige ervaring en routine opgedaan. Ongetwijfeld heb je ook een paar momenten meegemaakt waarvan je denkt: dat ging nog niet zo lekker. Daarom is het nuttig om eens een vervolg opleiding te volgen. Daarbij kunnen we je helpen met aanwijzingen en technieken om je tot een (nog) betere motorrijder te ontwikkelen.

Voortgezette rijopleiding

Instructie tijdens de voortgezette rijopleiding

De Regionale Motorrijvaardigheids Training (RMT) wordt gegeven in je eigen omgeving door lokale instructeurs, die daarvoor speciaal door de KNMV zijn opgeleid. De training begint bij motorrijschool MotoWise en we rijden op de Zuid Hollandse eilanden Voorne Putten en Goeree Overflakkee.

De training

De RMT wordt gegeven door een instructeur aan 2 à 3 cursisten. Heb je belangstelling om met een grotere groep van bijvoorbeeld 5 of 6 motorrijders een RMT te volgen kan dat ook. Dan wordt de training door twee instructeurs gegeven. In de morgen gaan we op pad om te werken aan de voertuigbeheersing. Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en berijder en voor de kijktechniek. Verder komen onderwerpen als remmen bij hogere snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte aan bod. Na de lunch gaan we de openbare weg op en besteden we aandacht aan de wijze waarop je anticipeert, de goede plaats op de weg inneemt en kan reageren op de taal van de weg. Natuurlijk staat ook een portie bochtentechniek op het programma.

Informatie

Je rijdt de training op je eigen motorfiets. Zorg er voor dat je je rijbewijs en kentekenbewijs bij je hebt. Draag ook beschermende motorkleding (jas, broek, helm, handschoenen en laarzen), en als je pak niet waterdicht is ook een regenpak. Want de training gaat ook bij slecht weer gewoon door. De training begint om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

De kosten voor de training zijn € 160,-, inclusief lunch. Vanzelfsprekend zorg je er zelf voor dat je motorfiets een volle tank heeft en (minimaal WA) verzekerd is.