Extra’s

Toertocht

MotoWise Motorrijopleidingen

Motorrijden toertochten

Als je wilt kun je tijdens de motorrijopleiding deelnemen aan een dagdeel waarin een toertocht gemaakt wordt op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. We laten de snelweg en de stadse verkeerssituaties achter ons en rijden over bochtige wegen met alledaagse verkeerssituaties die je later op je eigen motortochten ook tegen zult komen. We zullen aandacht besteden aan je plaats op de weg, het nemen van bochten en natuurlijk komen ook het gedrag ten opzichte van andere verkeersdeelnemers en de toepassing van de verkeersregels aan de orde. Verder zullen we potentieel gevaarlijke situaties proberen te herkennen en bespreken hoe je daar zou kunnen handelen.

Bochtentechniek

MotoWise Motorrijopleidingen

Motorrijden bochtentechniek

Tijdens het motorrijexamen wordt alleen naar de basistechniek gekeken: zorgen dat je klaar bent voor de bocht met de juiste snelheid en in de daarbij passende versnelling. Je moet altijd klaar zijn met remmen voordat je de bocht instuurt. Vanzelfsprekend komt dit aspect ruimschoots aan de orde in de motorrijopleiding van MotoWise.

 

 

Rijinstructie bochten

Instructie bochtentechniek

In dit bijzondere dagdeel gaan we dieper in op het rijden van een bocht. We kijken hoe je een beter overzicht over het verloop van de bocht kunt krijgen en kunt inspelen op de mogelijke aanwezigheid van medeweggebruikers.